Quisque mattis, ligula eget lobortis elementum, libero risus dictum lectus, tempus aliquam augue augue in arcu. Duis feugiat accumsan urna in adipiscing. Pellentesque varius nisl nec nulla placerat id semper ligula feugiat. Nunc posuere, orci non scelerisque molestie, lorem lorem ultricies dolor, quis lacinia diam leo vitae enim.

Mivel etetnek minket?

2011.07.04

Frissföl, farmföl – Mivel tejet nem tartalmaz, nem nevezhető tejfölnek, mégis könnyen a kezünkbe akad, mivel az itt felsorolt termékekhez hasonlóan, elbújik az igaziak között. Főleg növényi zsírból, állományjavítóból készül, nagyon magas a zsírtartalma, és hát az íze is hagy maga után némi kívánnivalót.   

Reggeli ital, családi ital – A tejek között akadhat a kezünkbe, de ha nem akarunk csalódni, inkább tegyük vissza. Tejet sosem látott, víz, savó és különféle adalékok keveréke, alacsony fehérjetartalommal.
 
Barna cukor – A legtöbb barnának nevezett cukor melasszal, vagy még rosszabb esetben szintetikus színezőszerekkel festett fehér cukrot takar, és semmivel sem tartalmaz több tápanyagot. Ha valaki ezzel akarja kiváltani a fehér cukrot, megtévesztés áldoztává válik, akárcsak a színezett barna kenyér esetében. A cukor szinte minden formában egészségtelen, ezért fogyasszuk mértékkel, vagy váltsuk ki 100%-os nádcukorral, mézzel, vagy sztíviával.
 
Barna kenyér – Akárcsak a barna cukor, sokszor csak malátával színezett fehér kenyeret jelent. Az igazi barna kenyér teljes kiőrlésű lisztből készül, állaga tömör, sűrű. Ha a címkén azt látjuk, hogy teljes kiőrlésű liszt felhasználásával készült, az valószínűleg csak bizonyos százalékot jelent, de a színezett fehér kenyérnél még mindig jobb választás.
 
Mézhelyettesítő – Nem hamisított méz, mert nem is méz. Általában 1% körüli arányban tartalmaz virágport, a többi fruktóz szirup, és hasonló adalék. Nehéz és egyben könnyű is észrevenni, mert bár üvegre, címkére teljesen összekeverhető a valódi mézekkel, alacsony ára elárulja a tartalmát.
 
A felsorolt pótlékokon kívül persze még találkozhatunk hasonlókkal, főleg az alapélelmiszerek körében. Kerüljük a ’-jellegű’, ’-ízű’, ’-helyettesítő’ és hasonló utótagokkal ellátott termékeket, ha nem nevezik nevén, akkor nem is az.
Piactér
  • Cégek
  • Termékek
  • Szolgáltatások
Elérhetőség
Kedvenc linkek
Archívum
  • << Augusztus / 2019 >>
eOldal.hu, 2007-2018 © Minden jog fenntartva. | RSS