Quisque mattis, ligula eget lobortis elementum, libero risus dictum lectus, tempus aliquam augue augue in arcu. Duis feugiat accumsan urna in adipiscing. Pellentesque varius nisl nec nulla placerat id semper ligula feugiat. Nunc posuere, orci non scelerisque molestie, lorem lorem ultricies dolor, quis lacinia diam leo vitae enim.

Rúzsba kötött mérgek

2011.07.04

 

Az Environmental Defence Canada tudományos folyóiratban nem közölt eredményei kimutatták, hogy mindegyik vizsgált sminkeszközben találtak nikkelt, 96%-ban graftitot, 90%-ban pedig berilliumot. Átlagosan nyolcból négy nehézfém nyomai előfordultak a vizsgált kozmetikumokban. Bár néhány esetben a mennyiség meghaladta a törvényileg engedélyezettet, az még nem teljesen világos, hogy milyen és mekkora egészségügyi kockázattal járhat a fémek még így is elenyésző mennyiségű jelenléte.
 
A Mellrák Alapítvány „Biztonságos kozmetikumokért!” mozgalma szerint az ilyen anyagokkal való alkalmi érintkezés még nem okoz gondot, ám a nehézfémek felhalmozódnak a szervezetben, és növelik a későbbi, komolyabb egészségügyi problémák kockázatát.
 
A mozgalom 2009-ben már tesztelt gyermekekre szánt arcfestéket, a vizsgálatok mind a tíz, jelmezekhez tartozó festékben találtak grafitot, hatban nikkel, króm és kobalt nyomokat is.
Jó hír, hogy már egyre több helyen lehet kapni növényi alapanyagokból készült kozmetikumokat is.
 
Forrás: thedailygreen.com
Piactér
  • Cégek
  • Termékek
  • Szolgáltatások
Elérhetőség
Kedvenc linkek
Archívum
  • << Augusztus / 2019 >>
eOldal.hu, 2007-2018 © Minden jog fenntartva. | RSS