Quisque mattis, ligula eget lobortis elementum, libero risus dictum lectus, tempus aliquam augue augue in arcu. Duis feugiat accumsan urna in adipiscing. Pellentesque varius nisl nec nulla placerat id semper ligula feugiat. Nunc posuere, orci non scelerisque molestie, lorem lorem ultricies dolor, quis lacinia diam leo vitae enim.

Hogyan takarékoskodjunk az üzemanyaggal?

2011.07.05

 

- Átlagosan négy autóból egyben cserélni kell a levegőszűrőt. A tiszta légszűrő kilométerenként nagyjából 5%-kal javítja a fogyasztást.
 
- A rosszul beállított abroncsok nemcsak a gumit emésztik gyorsabban, hanem a motort is erőlködésre késztetik. Kiegyenesítve 10%-ot nyerünk.
 
- Fújhatjuk! A járművek negyede lapos gumikon gurul, ami nem csak balesetveszélyes, de a fogyasztást is megnöveli.
 
- Mikor is volt az utolsó műszaki ellenőrzés? A karban tartott motor 4%-ot spórol.
 
- Elég hihetetlennek tűnik, de az autók 17%-án eltört, vagy egyáltalán nincs tanksapka. A kipárolgó üzemanyag nem éppen gazdaságos, ráadásul hozzájárul a szmog kialakulásához.
 
- Lassítsunk! Csak 8 km/órával kell csökkenteni a sebességet, hogy az üzemanyag 7%-át megtakarítsuk.
 
- Vezessünk gördülékenyen! Lehetőleg kerüljük a satufékezést, és az extrém indításokat. Az üzemanyag egyharmada ezért pufog ki.
 
- Pakoljuk ki a csomagtartót! A fölöslegesen terhelt jármű körülbelü 2%-ot veszít a teljesítményéből.
 
- Ha több mint fél percet állunk valamilyen okból, állítsuk le a motort. Az indulás előtti „bemelegítés” is teljesen fölösleges
Piactér
  • Cégek
  • Termékek
  • Szolgáltatások
Elérhetőség
Kedvenc linkek
Archívum
  • << Augusztus / 2019 >>
eOldal.hu, 2007-2018 © Minden jog fenntartva. | RSS