Quisque mattis, ligula eget lobortis elementum, libero risus dictum lectus, tempus aliquam augue augue in arcu. Duis feugiat accumsan urna in adipiscing. Pellentesque varius nisl nec nulla placerat id semper ligula feugiat. Nunc posuere, orci non scelerisque molestie, lorem lorem ultricies dolor, quis lacinia diam leo vitae enim.

Kozmetikumok újrahasznosítása

2011.07.05

 A legtöbb nő már az idejét sem tudja, mikor pakolta ki teljesen a gyógyszeres dobozát vagy a sminkes neszesszerét. Az összegyűlt szemceruza maradványokon és körömlakk-foltokon kívül a kezünkbe akadhat néhány lejárt, használható termék is. A kozmetikumoknak is van szavatossági ideje, de nem kell őket azonnal kihajítani. A félig teli pirosító púder, vagy a szétkent rúzs tubusa éppenséggel újrahasznosítható is lehet. 

thedailygreen.comA mindennapos tárgyaink csomagolása teszi ki a szemétlerakóban elhelyezett hulladék egyharmadát. A kozmetikumok flakonjai általában műanyagból, főleg polipropilénből készülnek. A polivinil-kloridhoz hasonló összeállítása miatt ez a fajta műanyag a joghurtos pohártól kezdve a palackok kupakjáig sok helyen megtalálható, mégis gyakran kimarad az újrahasznosítási programokból.
 
Az Egyesült Államokban az Origins üzleteiben márkára való tekintet nélkül visszaveszik az elhasznált kozmetikumok tubusait, üvegeit, újrahasznosítás céljából. Akik visszaviszik, ingyenes termékmintát kapnak. A Back to M.A.C. program hasonló lehetőséget kínál, igaz, csak saját termékeire vonatkozóan, de itt is ingyenes minta jár a visszavitt tégelyekért.
 
Hazánkban még nincs lehetőség a kozmetikumok „visszaváltására”, de a külföldi példa remélhetőleg hozzánk is minél hamarabb begyűrűzik.
 
Forrás: thedailygreen.com
Piactér
  • Cégek
  • Termékek
  • Szolgáltatások
Elérhetőség
Kedvenc linkek
Archívum
  • << Augusztus / 2019 >>
eOldal.hu, 2007-2018 © Minden jog fenntartva. | RSS