Quisque mattis, ligula eget lobortis elementum, libero risus dictum lectus, tempus aliquam augue augue in arcu. Duis feugiat accumsan urna in adipiscing. Pellentesque varius nisl nec nulla placerat id semper ligula feugiat. Nunc posuere, orci non scelerisque molestie, lorem lorem ultricies dolor, quis lacinia diam leo vitae enim.

Nyaralás és szuvenír ésszel

2011.07.05

 

thedailygreen.com

 

1. Írjunk listát
Mielőtt összevásárolnánk mindenfélét, írjunk listát, melyik rokonunkat, barátunkat szeretnénk meglepni, és írjunk mellé ajándékötleteket is, ha tudjuk, árral együtt. A modern marketing ingoványos talajjá változtatta a vásárlás egyszerű aktusát, hogy lehetőleg minél többet költsünk olyan holmikra, amire nincs szükségünk. A lista segít ésszerű keretek között maradni.
 
2. Ellenőrizzük kétszer
Vásárlás előtt ne csak az árat, hanem a terméket és a gyártót is nézzük meg. Biztos, hogy egzotikus nyaralásunkról egy Távol-Keleten gyártott tömegcuccot akarunk hazavinni? A gyerekeknek szánt ajándékokkal pedig bánjunk még óvatosabban, nehogy káros, vagy akár mérgező játékkal lepjük meg őket.
 
3. Vásároljunk a helyiektől
Alkudjunk a helyi bazárokban, kiskereskedőknél. Az elköltött pénz egyben támogatás is, választhatunk, vagy a világ minden táján jelenlévő multicégeknek juttatjuk, vagy a sokszor nehezebb körülmények között élő „őslakosoknak.”
 
4. Ne halmozzuk a csomagolást
Csomagolópapír, zacskó, dísztasak, masni, dobozok, stb…Ne töltsük meg vele a szemetest, inkább keressünk természetes anyagokból készült ajándékokat, és ne hagyjuk, hogy több méter fölösleges anyaggal borítsák be. A lakásban biztos akad kallódó papír, vagy maradék díszcsomagoló.
 
Forrás: thedailygreen.com

 

Piactér
  • Cégek
  • Termékek
  • Szolgáltatások
Elérhetőség
Kedvenc linkek
Archívum
  • << Augusztus / 2019 >>
eOldal.hu, 2007-2018 © Minden jog fenntartva. | RSS