Quisque mattis, ligula eget lobortis elementum, libero risus dictum lectus, tempus aliquam augue augue in arcu. Duis feugiat accumsan urna in adipiscing. Pellentesque varius nisl nec nulla placerat id semper ligula feugiat. Nunc posuere, orci non scelerisque molestie, lorem lorem ultricies dolor, quis lacinia diam leo vitae enim.

Nyári programok a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban

2011.07.07

Gyógynövény-ismereti túra, ismerkedés az orchideafajokkal, előadás és kenyérsütés is szerepel a Duna-Ipoly Nemzeti Park nyári programjai között.

A Budai Tájvédelmi Körzet különleges erdei orchideafajaival, a védett természeti terület erdeinek nyári képével ismerkedhetnek meg a természetjárók július 30-án. A 12 kilométeres túra résztvevői Nagykovácsiban, a 63-as busz végállomásánál találkoznak 9 órakor.
 

A Szemlő-hegyi-barlang vetítőtermében Halász Ferenc tart előadást az Alcsúti Arborétumról Tündérkert a Váli-völgyben címmel augusztus 1-jén 17 órától.
 

A magyar gurgolyát kutathatják fel és a fűrészlábú szöcske nyomába eredhetnek a résztvevők augusztus 13-án a Sas-hegy Természetvédelmi Terület szikláin és gyepein, a séták 10 és 13 órakor indulnak a Sas-hegyi Látogatóközpontból - közölte a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság az MTI-vel.
 

Az Ócsai Tájház ad otthont augusztus 20-án az új kenyér ünnepének, ez alkalomból begyújtják a kemencét, és kenyeret süthetnek a látogatók, a gyerekek kis "vakarót", azaz cipócskát készíthetnek. Geológiai érdekességeket tanulmányozhatnak a vállalkozó kedvűek 27-én a Börzsöny egy ismeretlen szegletében, a honti parkolóból induló 4,5 kilométeres túra időtartama három óra.
 

Babulka Péter etnobotanikus a láprétek gyógynövényeiről tájékoztatja a közönséget augusztus 27-én. Mivel a csoportlétszám korlátozott, az Ócsai Tájház udvaráról induló 3,5 órás túrára előzetes bejelentkezés szükséges.
További információkat a programokról a nemzeti park honlapján, a www.dinpi.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Forrás: MTI

 

 

Piactér
  • Cégek
  • Termékek
  • Szolgáltatások
Elérhetőség
Kedvenc linkek
Archívum
  • << Augusztus / 2019 >>
eOldal.hu, 2007-2018 © Minden jog fenntartva. | RSS