Quisque mattis, ligula eget lobortis elementum, libero risus dictum lectus, tempus aliquam augue augue in arcu. Duis feugiat accumsan urna in adipiscing. Pellentesque varius nisl nec nulla placerat id semper ligula feugiat. Nunc posuere, orci non scelerisque molestie, lorem lorem ultricies dolor, quis lacinia diam leo vitae enim.

Tippek a freegan-ektől

2011.07.04

 Van hol lakniuk, van munkájuk, sokszor még családjuk is, általában megtehetnék, hogy új dolgokat vásároljanak, de elvből nem teszik, inkább hasznosítják, ami másnak már nem kell.  Ha egy szigorú freegan vásárol, akkor is általában használt cikket, és bojkottálja a környezetszennyező óriáscégek termékeit. A nagy áruházak, bevásárlóközpontok sokszor tömbönként ürítik ki a megmaradt cikkeket, és nem válogatják, melyik az, aminek tényeg lejárt a szavatossága. 

Nem kell fejest ugrani a kukákba ahhoz, hogy kicsit visszafogjuk pazarló életmódunkat. Íme néhány szofisztikáltabb trükk a freeganektől:
- Piacokon, kisebb zöldségeseknél, pékségekben záráskor olcsóbban, vagy akár ingyen hozzá lehet jutni a megmaradt áruhoz, ami másnap már eladhatatlan lenne.
- Mielőtt kidobnál egy megunt, de még működőképes tárgyat, érdeklődj ismerőseid körében, hátha valakinek épp szüksége lenne rá, de meghirdetheted az interneten is.
- Fordított helyzetben ugyanígy, érdemes vásárlás előtt körülnézni az interneten, aukciós portálokon, hátha megtalálod amit keresel.
- Outletekből, turkálókból, second-hand üzletekből komplett ruhatárat lehet összeállítani fillérekért. Sok ruha nem is használt, időnként még az eredeti üzletben rátett árcédula is ott fityeg.
- Ritkán használt, drágább eszközökre, szerszámokra költeni nem biztos, hogy mindig megtérülő befektetés. Ha megoldható, inkább kölcsönözzük, amikor szükség van rá.
 
Ha többet szeretnél tudni a freeganekről: http://eletmod.transindex.ro/?cikk=5317
Piactér
  • Cégek
  • Termékek
  • Szolgáltatások
Elérhetőség
Kedvenc linkek
Archívum
  • << Július / 2022 >>
eOldal.hu, 2007-2022 © Minden jog fenntartva. | RSS