Quisque mattis, ligula eget lobortis elementum, libero risus dictum lectus, tempus aliquam augue augue in arcu. Duis feugiat accumsan urna in adipiscing. Pellentesque varius nisl nec nulla placerat id semper ligula feugiat. Nunc posuere, orci non scelerisque molestie, lorem lorem ultricies dolor, quis lacinia diam leo vitae enim.

Hogyan takarékoskodjunk a légkondival?

2011.07.05

 

1. Állítsuk megfelelőre a termosztátot
Ha a központi fűtést termosztát szabályozza, takarékoskodjunk az energiával úgy, hogy napközben, amikor a ház üres, állítsuk melegebbre, éjjelre pedig vegyük vissza néhány fokkal. A benti és kinti hőmérséklet különbsége ugyanolyan fontos, mint a benti abszolút hőmérséklet.
 
2. Tisztítsuk ki a légszűrőt
Akár központi, akár mobilklímánk van, a szennyezett szűrő rontja a hatékonyságát, és nemcsak több energiát igényel, de a kórokozók is könnyebben szaporodnak benne. Havonta ellenőrizzük a szűrőt, és cseréljük legalább negyedévente.
 clickgreen.org.uk
3. Évente vizsgáljuk át
A központi hőszabályzók esetében évente ellenőriztessük az egész rendszert. Egy szakértőnek illik észrevennie a hibákat mielőtt a számláink az égbe szöknének.
 
4. Gondolkodjunk kicsiben
Jóval kevesebb energiát fogyaszt egy szoba lehűtése mobil klímával, mint a központi hőszabályozás. Vásárlás előtt gondoljuk át, melyik hűtési módszer illik legjobban a lakás kihasználtságához és életmódunkhoz.
 
5. Válasszunk energiatakarékos készülékeket
Akárcsak a hűtőszekrények esetében, a magasabb kategóriájú készülék kevesebbet energiát fogyaszt, maximális hatékonyság mellett. Ha tehetjük, szánjunk több pénzt egy minőségibb, gazdaságosabb eszközre, és ne feledkezzünk meg a karbantartásáról sem.
 
Forrás: dailygreen.com  
Piactér
  • Cégek
  • Termékek
  • Szolgáltatások
Elérhetőség
Kedvenc linkek
Archívum
  • << Augusztus / 2019 >>
eOldal.hu, 2007-2018 © Minden jog fenntartva. | RSS