Quisque mattis, ligula eget lobortis elementum, libero risus dictum lectus, tempus aliquam augue augue in arcu. Duis feugiat accumsan urna in adipiscing. Pellentesque varius nisl nec nulla placerat id semper ligula feugiat. Nunc posuere, orci non scelerisque molestie, lorem lorem ultricies dolor, quis lacinia diam leo vitae enim.

Nagyanyáink tippjei a háztartásban

2011.07.04
Bevásárlókosár
Úgyis adnak a boltban szatyrot, különben is ezek az újak már lebomlanak, hogy néznék ki az utcán a „nagymamás” vesszőkosárral, csak beugrottam gyorsan munka után bevásárolni. Százféle indokkal magyarázhatjuk a szekrényben felhalmozódot zacskórengeteget, de a lényegen nem változtat. Egy műanyag szatyor átlagosan 20 percig van használatban, utána a szemétbe kerül, vagy szeles időben a fogyasztói társadalom zászlajaként lobognak a fák ágain. Ami utána marad, csak az elpazarolt energiaforrás és a szemét.
 
Bármit is akarnak velünk elhitetni, nem bomlanak le a szuper környezetkímélő zacskók, legalábbis nem úgy, ahogyan elvárnánk tőlük. Erről részletesebbn: http://www.greenfo.hu/kapcsolodo/kapcsolodo_item.php?table=hirek&azonosito=27147&rovat  
Ha pedig rendszeresen munkából hazafelé ejtjük útba a boltot, vagy a fonott kosár nem egyezik az ízlésünkkel, hordjunk magunknál egy kicsire összehajtható, tartós vászonszatyrot.
 
Textilzsebkendő
A bevásárlószatyrokhoz hasonlóan „vedd meg és dobd el” elven készülő használati cikk a papírzsepi. Kényelmes persze, mert nem kell magunkkal cipelni a használtat, de az előnyei ennyiben nagyjából ki is merültek. Különösen az allergiásoknak érdemes textilzsebkendőre váltani, mert gyakori orrtörléskor kevésbé szárítja a bőrt. Számtalan mintával kapható, tartós, igaz, magas hőfokon kell mosni, és a fertőtlenítés miatt mindig ki kell vasalni.
 
Szárítóállvány
Határozottan kényelmes, ha ruháink a mosás után egyből beugorhatnak a szekrénybe, csak éppen sokat fogyaszt fölöslegesen, és a ruhák élettartamát is megrövidíti. Ugyanezt a trükköt tudja egy sima szárítóállvány vagy kötél, és a nap meg a szél. Ingyen. Jótékonyan hat a lakás levegőjének páratartalmára is.
Piactér
  • Cégek
  • Termékek
  • Szolgáltatások
Elérhetőség
Kedvenc linkek
Archívum
  • << Július / 2022 >>
eOldal.hu, 2007-2022 © Minden jog fenntartva. | RSS