Quisque mattis, ligula eget lobortis elementum, libero risus dictum lectus, tempus aliquam augue augue in arcu. Duis feugiat accumsan urna in adipiscing. Pellentesque varius nisl nec nulla placerat id semper ligula feugiat. Nunc posuere, orci non scelerisque molestie, lorem lorem ultricies dolor, quis lacinia diam leo vitae enim.
Elterjedhetnek-e az elektromos autók?
2011.07.06

Az elektromos autó nem újkeletű találmány. Már a belső égésű motorok egyeduralma előtt is létezett, az 1990-es évektől pedig ismét egyre nagyobb hangsúlyt kap. A’90-es években veszteségesnek minősítették, de néhány éve újra többféle modell rója az utakat. Hogyan lehet elkerülni az elektromos autók lassú halálát, és hogyan kerüljön belőlük 100 millió az utakra?

A tiszta energia új hulláma
2011.07.05

A megújuló energiaforrás hallatán sokunk lelki szemei előtt megjelennek a sivatagi napon perzselődő napelemek, lassan forgó szélturbinák és a vízenergiát hasznosító gátak. Pedig van még egy fontos és egyre nagyobb teret nyerő megújuló energiaforrás, amiről az átlagfogyasztó sokszor nem is hallott: a mellékhő hasznosítás.

Miért jó a LED égő?
2011.07.05
A Reader’s Digest egyik 1963-as számában egy Nick Holonyak nevű tudós, aki aztán a General Electric munkatársa, majd egyetemi professzor lett, arról írt, hogy a világító diódák, közismert nevükön a LED-ek fel fogják váltani a hagyományos izzókat. Holonyak, akit a LED atyjának neveznek, nem tévedett. Csak előrelátó volt.
Három műanyag, amit mindenképpen kerüljünk
2011.07.05
Egyedül Amerikában évente 10 millió tonna műanyaghulladék keletkezik, amelynek jó ha 2%-át hasznosítják újra. A Csendes-óceánon úszó, Közép-Európa méretű szeméthalom (a Great Pacific Garbage Patch, vagyis a Nagy Csendes-óceáni Szemétsziget) az egyik bizonyíték arra, hogy műanyagtermelésünket óriási mértékben vissza kell(ene) fogni.
Hatékonyabb és olcsóbb napenergia
2011.07.05

A napenergiát körülbelül 170 éve „fedezték fel”, de csak az 1950-es évekre vált használható energiaforrássá. A gyártás magas költségei miatt a napelemek használata szinte luxusnak számított, egészen mostanáig.

Piactér
  • Cégek
  • Termékek
  • Szolgáltatások
Elérhetőség
Kedvenc linkek
Archívum
  • << Július / 2022 >>
eOldal.hu, 2007-2022 © Minden jog fenntartva. | RSS