Quisque mattis, ligula eget lobortis elementum, libero risus dictum lectus, tempus aliquam augue augue in arcu. Duis feugiat accumsan urna in adipiscing. Pellentesque varius nisl nec nulla placerat id semper ligula feugiat. Nunc posuere, orci non scelerisque molestie, lorem lorem ultricies dolor, quis lacinia diam leo vitae enim.

Számítógép a kukában?

2011.07.04

Megunt, elromlott, elavult gépeink számos veszélyes vegyületet tartalmaznak, amelyek víz vagy hő hatására kioldódnak. Égetéskor többek közt például ólom, bárium, kadmium, vagy a közelmúltban nagy botrányt okozó dioxin (http://hvg.hu/vilag/20110124_szigor_dioxin_eb_) szabadulhat fel, amelyek mindegyike erősen mérgező, környezetre, emberi egészségre kifejezetten káros anyag.

Érdemes egyszer rászánni egy fél napot, és összeszedni a háztartási elektronikai hulladékokat, hiszen ezek anyagai legtöbb esetben példátlanul nagy százalékben újrahasznosíthatóak. A nagyobb hulladékgyűjtő udvarokban, eletronikai kereskedésekben leadhatók a felesleges eszközök, egyes alkatrészekért még némi pénzt is kaphatunk cserébe.
 
A winchestereken, memóriakártyákon tárolt adatokat célszerű törölni, még akkor is, ha ezzel nem vész el véglegesen. A legtöbb e-hulladékot egy kis felújítás után lehet használtként értékesíteni, ha aggódunk, hogy bizalmas adataink illetéktelen kezekbe kerülhetnek, leadáskor ellenőrizzük, hogy a berendezés alaktrészeit fizikailag is meg fogják semmisíteni.
Forrás és további információ: http://www.elektrohulladek.hu
Piactér
  • Cégek
  • Termékek
  • Szolgáltatások
Elérhetőség
Kedvenc linkek
Archívum
  • << Július / 2022 >>
eOldal.hu, 2007-2022 © Minden jog fenntartva. | RSS