Quisque mattis, ligula eget lobortis elementum, libero risus dictum lectus, tempus aliquam augue augue in arcu. Duis feugiat accumsan urna in adipiscing. Pellentesque varius nisl nec nulla placerat id semper ligula feugiat. Nunc posuere, orci non scelerisque molestie, lorem lorem ultricies dolor, quis lacinia diam leo vitae enim.

Víztisztítás grafithulladékkal

2011.07.04

www.treehugger.comA homokot már évszázadok óta használják víztisztításra, de a texasi Rice Egyetem kutatói feljavították a lassú és körülményes módszert. Ha a homokot a grafit egy bizonyos oxidjával kezelik, „szuperhomokká” válik, ami gyorsabban és hatékonyabban vonja ki a káros anyagokat a vízből.

A szuperhomok grafit-oxid, hagyományos homok és víz keveréke, amelyet 105 Celsius fokon tartanak néhány óráig, hogy a felesleges víz elpárologjon. A „szuperhomok” többször használható, és az organikus szennyeződéseket is kiszűri, állítják az egyetem tudósai. 
A kutatók remélik, hogy a viszonylag olcsó módszer elterjedésével megelőzhetőek a szennyezett víz miatti megbetegedések.
Az alábbi videóban a higannyal szennyezett víz szuperhomokkal történő tisztítása látható.
Piactér
  • Cégek
  • Termékek
  • Szolgáltatások
Elérhetőség
Kedvenc linkek
Archívum
  • << Július / 2022 >>
eOldal.hu, 2007-2022 © Minden jog fenntartva. | RSS