Quisque mattis, ligula eget lobortis elementum, libero risus dictum lectus, tempus aliquam augue augue in arcu. Duis feugiat accumsan urna in adipiscing. Pellentesque varius nisl nec nulla placerat id semper ligula feugiat. Nunc posuere, orci non scelerisque molestie, lorem lorem ultricies dolor, quis lacinia diam leo vitae enim.
Önellátó falvak
2011.07.06

Bármilyen hihetetlen, a 21. században is lehet önfenntartó, önellátó életmódot folytatni. Magyarországon nyolc település közössége vállalkozott arra, hogy amennyire lehet, saját energiájából, a közelben megtermelt élelmiszerekből tartsa el lakóit.

Gyűlik a bizonyíték az e-hulladék veszélyeire
2011.07.06
Az e-hulladék lerakók keltette légszennyezés életveszélyes hatással van a környékbeliek egészségére. A kutatók egy kínai hulladékbontó ipari parkban végzett vizsgálat során arra próbáltak fényt deríteni, hogy mi lehet potenciális veszélyforrás az üzemek közelében lakók számára.
Hammarby - a jövő városmodellje?
2011.07.05

 

Van egy hely a világon, ahol a természettel való harmónia, az anyagok újrahaszosítása, a megújuló forrásokból nyert energia és a környezettudatos életmód nem pusztán utópia, hanem nyers valóság. Ez a hely nem egy világtól elzárt falu, hanem egy modern, európai főváros, Stockholm egyik negyede, Hammarby.
 
Green City - nem csak városoknak
2011.07.04
A 2003-ban Hollandiában indult mozgalom célja, hogy a városi zöldfelületek kialakításakor nem csak a funkció és a gazdasági szempont domináljon, hanem a természet is nagyobb hangsúlyt kaphasson. Azonban nem csak városokat illeti ez a megtisztelő cím, magánházak, kertek, lakóparkok is elnyerhetik a Green City „védjegyet”.
Négy kerék, négy utas
2011.07.04
Már a II. világháború óta létezik, mégis kevesen veszik igénybe. Lényege, hogy az egy irányba vagy ugyanahhoz az úticélhoz tartó utasok közösen bérelik az autót, vagy összedobják a tulajdonosnak az útiköltséget. Eredetileg a háború utáni üzemanyaghiány miatt született.
Piactér
  • Cégek
  • Termékek
  • Szolgáltatások
Elérhetőség
Kedvenc linkek
Archívum
  • << Július / 2022 >>
eOldal.hu, 2007-2022 © Minden jog fenntartva. | RSS