Quisque mattis, ligula eget lobortis elementum, libero risus dictum lectus, tempus aliquam augue augue in arcu. Duis feugiat accumsan urna in adipiscing. Pellentesque varius nisl nec nulla placerat id semper ligula feugiat. Nunc posuere, orci non scelerisque molestie, lorem lorem ultricies dolor, quis lacinia diam leo vitae enim.

Green City - nem csak városoknak

2011.07.04

A városban élőknek talán tudatosan fel sem tűnik, hogy évről évre kevesebb zöld terület áll a rendelkezésükre. A számok különösen aggasztóak például fővárosunk belső kerületeiben, ahol a zöldterület mérete az 1 m2/főt is alig éri el (a városi átlag 14 m2). A magyar városok közül Szolnok áll a legjobban, egy főre jutó 118 m2 zöldterülettel. (forrás: Védegylet, KSH; 2006.)

2003 óta öt ország, Hollandia, Anglia, Németország, Olaszország és Franciaország a Green City tagja, hazánk tavaly csatlakozott a mozgalomhoz, a MAKEOSZ (Magyar Kertépítők Országos Szövetsége) védnökségével.
 
A Green City nevet egy szakértői csapat által meghatározott pontrendszer alapján lehet elnyerni. Itthon elsőként Nemesvámos vállalta, hogy teljesíti a feltételeket.
 
A zöldítésnek nem csak biológiai és emberi egészségi, pszichológiai, hanem számokban kifejezhető gazdasági haszna is van, például a környéken növekednek az ingatlan árak, és egyes hollandiai jelentések alapján a bűnözés is csökken.
 
Forrás és további információ:
Piactér
  • Cégek
  • Termékek
  • Szolgáltatások
Elérhetőség
Kedvenc linkek
Archívum
  • << Augusztus / 2019 >>
eOldal.hu, 2007-2018 © Minden jog fenntartva. | RSS