Quisque mattis, ligula eget lobortis elementum, libero risus dictum lectus, tempus aliquam augue augue in arcu. Duis feugiat accumsan urna in adipiscing. Pellentesque varius nisl nec nulla placerat id semper ligula feugiat. Nunc posuere, orci non scelerisque molestie, lorem lorem ultricies dolor, quis lacinia diam leo vitae enim.

Négy kerék, négy utas

2011.07.04

A telekocsizás (angolul carpooling) kiválóan alkalmas rendszeres napi ingázáshoz, vagy alkalmi hosszabb utak megtételére, tömegközlekedés vagy saját autóhasználat helyett. Több országban már régóta léteznek az utakon úgynevezett carpool-sávok, amelyekben csak a teljes férőhely-kihasználtsággal haladó autók mehetnek.

Előnyeit talán nem is nagyon kell sorolni, kevesebb autó, kevesebb elpöfögött üzemanyag, kevesebb szennyezés, kevesebb elfoglalt parkolóhely és jó társaságban még a monoton ingázás is élvezetesebb. Ráadásul a napi munkavégzésre is jó hatással van, ha nem a forgalmi dugóktól és a tömegközlekedéstől stresszesen ér be dolgozni a delikvens. Hátránya, hogy némi szervezést igényel, de nagyobb vállalatoknál feltehetően akad 3-4 olyan ember, aki nagyjából ugyanabból az irányból érkezik a munkahelyére.
 
Az interneten számos útitárskeresésre specializálódott weboldal található, így akár egy külföldi utazás is megoldható szinte fillérekből. (www.oszkar.com, www.utazzunkegyutt.hu; www.utazzolcson.net; www.telekocsi.eu ) Utazás előtt azonban nem árt megismerkedni leendő sofőrünkkel vagy utasainkkal.
Piactér
  • Cégek
  • Termékek
  • Szolgáltatások
Elérhetőség
Kedvenc linkek
Archívum
  • << Július / 2022 >>
eOldal.hu, 2007-2022 © Minden jog fenntartva. | RSS